Pia Kaartinen nimitetty Inkan tehdaspäälliköksi

Tammikuussa Inkan tehdaspäällikkönä aloittanut Pia Kaartinen on pitkän linjan tekstiili- ja vaatetusalan ammattilainen, joka on työskennellyt erilaisten teknisten tekstiilien sekä työvaatteiden parissa jo vuodesta 1995 lähtien. Pian vastuualueisiin kuuluvat pääasiassa tuotanto ja sen kehittäminen, tuotekehitys sekä materiaalihankinnat.

Pia kertoo, että hänen kiinnostuksensa tekstiileitä ja niiden valmistusta kohtaan sai alkunsa jo hyvinkin varhaisessa vaiheessa hänen mummonsa opettaessa hänelle patalappujen virkkaamista. “Mummon ansiosta opin virkkaamaan ennen kuin kirjoittamaan ja sillä tiellä ollaan vieläkin”, hän toteaa. Tosin kirjoitustaitokin on kehittynyt vuosien tekstiilialan opintojen aikana. Pia on koulutukseltaan tekstiilialan diplomi-insinööri. 

Tekstiilialan ihmisenä Piasta on hienoa päästä mukaan Inkan tiimiin, jolla on erittäin pitkä historia nauhojen valmistamisesta Suomessa. “Odotan innolla, että pääsen hyödyntämään tekstiilialan koulutustani ja työkokemustani uudessa tehtävässäni”, hän sanoo. 

Toivotamme Pian lämpimästi tervetulleeksi Inka-tiimiin!

Ympäristövastuullista nauhatuotteiden valmistusta

Kannamme vastuun ympäristöstä ja kehitämme toimintaamme siten, että sen vaikutukset ympäristöön olisivat mahdollisimman vähäiset. Pyrimme vähentämään jätettä ja päästöjä sekä kuluttumaan energiaa ja vettä säästeliäästi. Konkreettisesti ympäristölupauksemme ovat näkyneet mm. siinä, että olemme vaihtaneet öljystä pellettilämmitykseen, loisteputkivalaistuksesta LED valaistukseen sekä investoineet koneisiin, jotka käyttävät vähemmän vettä ja sähköä. Tällä hetkellä meillä on käynnissä myös ISO 14001 -sertifiointi, joka valmistuu kevään 2020 aikana.

Inka sai olla mukana Spinnova – Bergans projektissa

Inka oli mukana Spinnovan ja Bergansin projektissa luomassa Spinnova-kuidusta nauhat osaksi Bergansin kierrätettävää reppua. Projektissa on kyse pitkäaikaisesta yhteistyöstä, jossa tavoitteena on tehdä täysin kierrätettäviä tuotteita ilman haitallisia kemikaaleja. Lue lisää >

Kiitos messuvieraille onnistuneista messuista!

Osallistuimme viime viikolla Techtextil-messuille Frankfurtissa ensimmäistä kertaa omalla osastolla. Messut olivat onnistuneet ja messuvieraita riitti hyvin koko viikon ajan. Tapasimme nykyisten yhteistyökumppaneidemme lisäksi monia uusia yrityksiä.  Kiitos kaikille osastollamme vierailleille. Mikäli teillä on kysyttävää, olethan yhteydessä meihin info@inka fi tai 010 214 4100.

Kuvassa Ulrika, Sirpa ja Irina osastollamme messuilla

Inkan vuosi 2019

Haluamme vielä kiittää asiakkaitamme koko viime vuodesta ja hyvästä yhteistyöstä. Vuosi 2018 oli meille erityisen merkityksellinen, sillä saimme juhlistaa kesällä Inkan 120-vuotis syntymäpäivää Killinkosken vanhalla tehtaalla Into-Keskuksessa.

Vuonna 2019 panostamme erityisesti tuotantomme ja tuotantomenetelmiemme kehittämiseen. Olemme palkanneet tehtävään uuden työntekijän Ella Teivaisen, joka on aloittanut työssään tuotannonkehitysinsinöörinä 02.01.2019. Lisäksi olemme tehneet koneinvestointeja hankkimalla uuden viimeistelykoneen, laskostuskoneen sekä kiekotus- ja rullauskoneen, joiden on määrä olla toimintakunnossa helmikuun loppuun mennessä. Suunnitelmissamme on myös ottaa käyttöön ISO 14001 ympäristöjärjestelmä vuoden 2019 aikana.

Inka Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu

Inka Oy:n toimitusjohtajaksi on valittu Sirpa Heinämäki. Hän on toiminut aikaisemmin Inka Oy:ssä myyntipäällikkönä ja vastaa edelleen myös myyntitoiminnoista.

Edellinen toimitusjohtaja Jari Vesterinen joutui jättämään tehtävänsä terveydellisistä syistä.

INKA OY
Juha Heinämäki
Hallituksen puheenjohtaja

Vuosisadan yritys

Pian 120 vuotta toiminut Inka palkittiin vuosisadan yritykseksi marraskuussa Virtain yrittäjäjuhlassa. Inka voitti palkinnon seuraavin perustein: Inka on toiminut alalla pitkään, se on työllistänyt vuosien mittaan useita sukupolvia, Inkan tuotteet tunnetaan ympäri maailmaa, Inka on tuonut teollisia työpaikkoja Pirkanmaalle ja se on yrittäjävetoinen.

Inkalla on tällä hetkellä 39 työntekijää ja se valmistaa satoja tuotteita useille eri toimialoille. Inkan päämarkkina-alueita ovat Suomi, Skandinavia ja Baltian maat, mutta Inkalta viedään nauhoja Euroopan lisäksi myös Aasiaan.

Otamme vuosisadan yrityspalkinnon ilolla vastaan. Kiitos palkinnosta kuuluu etenkin työntekijöillemme sekä yhteistyökumppaneillemme. Tästä on hyvä jatkaa kohti 120-vuotisjuhlavuottamme 2018!

Inkan TYKY-päivä

Inkan henkilökunta vietti urheilullista TYKY-päivää perjantaina 20.01 Kuortaneen urheiluopistolla. Ohjelmassa oli monenlaisia aktiviteettejä keilaamisesta ja ohjatuista liikuntatunneista terveysaiheisiin luentoihin.